Artikel afbeelding

Anja Klompenhouwer (De Bronckhorst Hoeve) – ‘Met persoonlijke aandacht maken we het verschil’

In 2015 openden Eric en Anja Klompenhouwer De Bronckhorst Hoeve, een buitenlocatie op een schitterende plek in Brummen. Een oude herenboerderij, gelegen aan de IJssel, bouwden zij volledig om tot een heerlijke locatie voor meetings, trainingen en bedrijfsfeesten. Met twaalf hotelkamers is de locatie ook ideaal voor meerdaagse meetings. Nu een aantal jaren later, draait De Bronckhorst Hoeve als een goed geoliede machine en blijven Eric en Anja zichzelf en de locatie vernieuwen.

We ontmoeten Anja voor de deur van De Bronckhorst Hoeve, waar zij ons tegemoet komt lopen. Aan onze ene hand ligt de hoeve, met een grote tuin vol appelbomen, en drie opvallende rieten kappen; aan de andere kant groene weiden zover als het oog reikt. “Je kijkt nu uit op de uiterwaarden van de IJssel”, legt Anja uit. “Het uitzicht, het vrije gevoel van buiten zijn, dat haalt mensen meteen uit de werkomgeving. In de pauze lopen groepen vaak een stukje die kant op, over de dijk langs de IJssel of richting Bronckhorst. Dat is een heel leuk klein stadje, met allerlei galeries.”

Hoe zijn jullie hier terecht gekomen?

“Eric en ik komen allebei uit de evenementenbranche. Eric heeft zijn eigen cateringorganisatie gehad en jarenlang als f&b manager gewerkt, en ik zelf heb jarenlang als sales & marketingmanager gewerkt bij een grotere organisatie met evenementenlocaties. Omdat we elkaar heel goed aanvullen, gingen we op zoek naar een plek waar wij zelf een nieuwe locatie op konden starten. Het leek ons een heel mooie manier om onszelf te prikkelen en om echt vanuit het niets, iets te maken.”

Wisten jullie meteen dat je dat hier wilde doen?

“We zijn bijna drie jaar op zoek geweest naar de locatie die wij voor ogen hadden. En toen wij in 2014 voor het eerst hier in Brummen terecht kwamen en dit uitzicht zagen, dachten we meteen: ‘Wow, dit is het!’. En toen we de binnenkant zagen: ‘Nou daar moeten we nog wel iets aan doen, maar daar kunnen we wel iets van maken’.”

In die tijd was de hoeve in gebruik als trainingsbureau, met kleine trainingszaaltjes en een kantoor. Eric en Anja gingen aan de slag om hier hun ideale locatie van te maken. Muren werden verwijderd, net als systeemplafonds, om de oude houten balken weer zichtbaar te maken. Alles werd smaakvol ingericht, met een mix van landelijk en stoer, oud en nieuw; strakke witte wanden en de modernste vergadersnufjes onder originele dikke houten balken. Ook prachtig is de combinatie van modern design en de originele stenen vloer in de gang.

Wat hadden jullie voor ogen met deze locatie?

“We richten ons op zowel kleine als grote gezelschappen voor de zakelijke markt. De capaciteit van onze hoeve is van 10 tot 400 personen. Groepen komen bij ons om te trainen of vergaderen, voor seminars, relatiedagen, presentaties en bedrijfsfeesten. We hebben twaalf hotelkamers en een hotel op loopafstand als er meer kamers nodig zijn. Daardoor vinden er hier ook veel meerdaagse trainingen plaats. De Bronckhorst Hoeve heeft veel grond en ruimte eromheen, waardoor we een grootschalig aanbod hebben in workshops en activiteiten. Je kunt bijvoorbeeld een klantendag feestelijk afsluiten met een uitgebreid streetfood festival in de appelboomgaard.”

“Wij vinden het belangrijk om mensen echt in de watten te leggen. Dat doen we door persoonlijke gastvrijheid te bieden, met een echte warme sfeer waarbij mensen zich welkom voelen. En daarbij te streven naar hoge kwaliteit service en eten, met alleen verse producten. Onze bezoekers zijn echt weg uit de werkomgeving. Het voelt prettig en vrij als je hier met je eigen gezelschap blijft naborrelen, samen te genieten van een diner of outdoor-BBQ, ’s avonds knus bij de open haard. We willen een compleet plaatje bieden: dat onze gasten altijd net iets extra’s krijgen, iets wat ze niet verwachten. We horen vaak dat ze dat heel prettig vinden, en zich hier echt thuis voelen. Mensen die hier door hun chauffeur worden gebracht, zie ik even later hun schoenen of hoge hakken uitdoen en op hun sokken door de hal lopen. Dat vind ik heerlijk om te zien! Er zijn zoveel mooie locaties, maar met onze persoonlijke aandacht en service maken we het verschil.”

Hoe belangrijk is persoonlijke aandacht?

“Ons hele idee draait om het verbinden en delen van momenten en kennis. Het belangrijkste is dat mensen zich hier welkom voelen. Als je voor de eerste keer bij een locatie komt, dan voel je altijd nog een stukje afstand. Die nemen we zo snel mogelijk weg, bijvoorbeeld door je op het parkeerterrein al op te vangen. We heten gasten welkom bij de deur en wijzen meteen even hoe alles werkt. Anders ga je toch zoeken waar ze moeten zijn. Als je ze al bij de entree opvangt, geeft dat meteen een ander gevoel. Ook voor een spreker is niets vervelender dan dat de techniek niet werkt en dat ze dan iemand moeten zoeken. Wij zorgen dat zij ook ontspannen aan hun dag beginnen. Een partij die hier regelmatig hun medewerkers traint op klantgerichtheid, gebruikt onze gastvrijheid zelfs als voorbeeld. Een groter compliment kan je als locatie volgens mij niet krijgen!”

Daar kunnen jullie niet meer bij stuk dus?

“Het is heel erg belangrijk om te blijven verrassen. Wij dwingen onszelf bij elke partij om niet uit automatisme te gaan denken, ook als het ze de vorige keer zo goed is bevallen, maar elke keer speciaal te maken en zo bouw je heel goed aan vaste zakelijke relaties die regelmatig terugkeren. Eric houdt bijvoorbeeld een volledig ‘food dagboek’ bij voor alle gasten: wat ze wanneer hebben gehad. Daardoor blijft het eten gevarieerd, van de ontvangst met een leuke lekkernij tot aan de lunch, de middagsnack en het diner. Je krijgt hier dus altijd elke keer iets nieuws. Een aantal partijen komt hier met vaste groepen elke paar weken terug, en zij zijn ’s ochtends al nieuwsgierig naar wat de lunch gaat brengen. Tot nu toe hebben we ze steeds verrast!”

Welke plannen hebben jullie verder voor De Bronckhorst Hoeve?

“We blijven ook de locatie vernieuwen, zodat je elke keer dat je terugkeert iets nieuws ziet. Aankomend jaar willen we een nog betere buitenlocatie worden. Onze buitenlocatie is al all seasons, met een overdekte plek met haard en heaters. Die mogelijkheden gaan we verder uitbreiden, zodat je ook met grotere groepen buiten kunt zijn. We zijn nu bezig om buiten verlichting te plaatsen, waarmee we de bomen kunnen uitlichten zodat je ook ’s avonds een wow-effect hebt. En we hebben een grote tent op het oog, een hele mooie tipi, waarmee we straks groepen tot 120 mensen buiten kunnen ontvangen. Buiten wat vuren erbij, binnen steken we de haard aan en je krijgt een hele leuke sfeer. Rond de kerstdagen willen we daar winterwonderland-achtige bedrijfsfeesten laten plaatsvinden.”

“Bezoekers krijgen hier een all-in organisatie, zodat ze zelf de hele dag geen omkijken meer hebben naar het programma. Alles wordt gefaciliteerd bij ons. We zorgen eventueel voor tenten met extra ruimte. Als het om een bedrijfsfeest gaat, zorgen wij ook voor activiteiten, workshops en entertainment. Je hoeft eigenlijk alleen de uitnodiging maar te sturen.”

Op November 13, 2018